Mariann

Mariann

Manipularea minţii colective

Mintea colectivă trebuie ocupată cu alte probleme decât cele esenţiale. Distragerea atenţiei de la probleme sociale reale către subiecte minore, dar cu impact emoţional, induce în mintea colectivă starea de vinovăţie-neputinţă.

Măsurile de austeritate si protecţie socială excesivă sunt mecanismul prin care mintea colectivă este programată să se aştepte la şi mai rău. Când mintea colectivă se aşteaptă la şi mai rău, acceptă “răul necesar”. Politicile antipopulare se aplică în paralel şi gradual cu cele de protecţie socială, astfel şi cel mai mare rău devine gradual suportabil. Mintea colectivă acceptă răul ca fiind înspre binele său.

Inventarea unor posibile ameninţări şi găsirea unor presupuse soluţii sunt percepute de către mintea colectivă ca fiind salvatoare, iar cei care le generează sunt percepuţi ca salvatori.

Apelul exagerat la sentimente realizat prin intermediul mass-media, încurajează mintea colectivă să răspundă cu reacţii emoţionale, acestea fiind mai uşor de manipulat. Sub impulsul emoţiilor mintea colectivă devine timidă, iraţională şi predispusă la intoxicări informaţionale.

Sistemele corupte, mediocre şi superficiale obijnuiesc mintea colectivă cu satisfacţii ieftine, naive şi puerile.
Emisiunile şi filmele vulgare, opresc mintea colectivă în atingearea unor idealuri superioare.

Reclamele care au invadat societatea crează în mintea colectivă starea de neputinţă şi spiritul de turmă.

Cantitatea enormă de informaţie ştiinţifică care inundă mijloacele de comunicaţii induce în mintea colectivă starea de evoluţie materială în defavoarea stării de evoluţie personală spirituală.

Advertisements
%d bloggers like this: